tisdag 14 oktober 2014

Svenskan och engelskan 7b 14/10

Under de här två timmarna kommer ni att jobba jättemycket med engelska. Det enda jag vill att ni gör som svenskuppgift är det här och jag vill att ni börjar med det (alltså på engelsklektionen):

* Jobba två och två som ni sitter. Försök beskriva, med så många meningar som möjligt, vad "Ett hål om dagen" handlar om. Skriv era meningar som en kommentar till detta inlägg. Paret med flest meningar vinner. Ni har 8 minuter på er. Något gott väntar det vinnande paret på torsdag :) Jennie tar tid.
Exempel:
Boken handlar om Stanley Yelnats.
Stanley har blivit dömd för att ha stulit ett par gymnastikskor.
Osv


*******************************************************************


Följande vill jag att ni gör på engelskan. Ni behöver inte göra uppgifterna i den ordning som jag skriver dem utan ni väljer själv vad ni vill börja med. Se bara till att ni hinner göra det som jag skriver att ni ska göra.

* Se ett nytt avsnitt på Goal. Logga in på SLI, sök på Goal och se det avsnitt vi är på (jag är själv osäker på vilket det är men ni kan säkert reda ut det.) Alltså tänker jag mig att ni ser det här avsnittet när ni vill, inte i helklass.

* YOU'LL NEED YOUR HEADPHONES! Follow this link listen to this interview about successful teenagers. Open the exercise “check your understanding – multiple choices” or “gap fill” and do one of them while you’re listening. Or listen twice and do them both!
You can stop the interview if you need to, or listen many times. Afterwards, check your answers.
* Läs texten "Are you a rock star?" och gör sedan uppgifterna som finns under "Assignmnets", som ni hittar till höger om texten (symbolen är ett papper).
* Skulle någon av er hinna klart med allt jag skrivit om ovan blir extrauppgiften att skriva en sammanfattning, på engelska så klart, av Goal-avsnittet.

Do your best today!

9 kommentarer:

 1. Stanley har blivit oskyldigt dömd. Stanley är överviktig. Stanley åkte till ett läger för att straffas. Där måste dom gräva ett hål om dagen och dom har en spade. Hålet ska vara 1,5 meter långt gånger 1,5 meter långt. Stanleys pappa är uppfinnare. Man ska akta sig för ledaren på lägret. Lägret är mitt ute i öde marken och de är jätte varmt. Det finns bara lite skugga och den är
  till chefen. Dom gräver hålet på en uttorkad sjö botten. Som har varsin tältsäng att sova i. Stanleys säng brakar nästan ihop när han ligger i dom. Lägret ligger i Texas där det är varmt. Xray har alltid den minsta spaden. Vattenburen kommer en gång i timmen och då får dom fylla på sin flaska. Han fick välja om han skulle i fängelse eller till lägret. Han blev dömd för att dom trodde att han hade stjält en känd idrottares skor. Dom får inte duscha länge ALS på lägret. Skorna kom fallandes uppifrån så han tog dom och skulle gå hem. Det tog åtta timmar att åka till lägret. Han ska vara där i åtta månader. Det fanns en vakt på bussen när han åkte till lägret. Vakten somna på vägen till lägret. Det finns en regel på lägret den är gör inte chefen upprörd. Det finns farliga djur på lägret. Chefen har slutat röka och äter solrosfrön istället. Ett utav dom farliga djuren äter solrosfrön. Ludvig och Gustav.

  SvaraRadera
 2. Boken handlar om stanley yelnats. Han har blivit oskylldigt dömd för att ha stulit gympaskor. Dom kom ned från himmelen och träffade honom i huvudet. Skorna tillhörde en basebollstjärna som skulle sälja dom. Han blev dömd att åka till camp green lake. Det ligger mitt i ödemarken i Texas och är en torkad flodbädd. Där ska man gräva ett hål om dagen som är 1,5 meter brett och 1,5 meter djupt. Det finns bara en regel: gör inte chefen upprörd. Han fick oranga kläder och en spade som han skulle använda som måttstock. Han träffade en man som hette mister sir. Mister sir hade slutat röka och tuggade istället på solrosfrön. Han träffade några killar på lägret med konstiga smeknamn.

  Av: Madeleine och Hugo L.

  SvaraRadera
 3. boken handlar om stanley

  Dom ska gräva ett hål om dagen.

  Hålet ska vara en och en halv meter åt alla håll.

  Om det går dåligt för familjen yelnuts så skäller dom på deras gammal farfars far.

  Han var en gris tjuv.

  Han skulle bära en gris upp för ett berg varje dag och sen en tant men han bar alldrig tanten därför fick dom en förbannelse.

  Stanley är på ett läger som heter camp green lake.

  Han blev anklagad för att ha stjäla ett par skor från en kändis.

  Han gjorde inte det.

  På lägret har alla olika namn som beskriver hur dom är.

  Det ända regler är att göra som chefern.

  Camping green lake är en öken.

  Förr va det en sjö vid camp green lake.

  Istället för att bära upp tanten från berget så åkte han till Amerika.

  Han fick grisen bara för att han ville gifta sig med en tjej.

  Han gifte sig alldrig med tjejen.

  Det finns många faror i öknen t.e.x ormar ödlor.

  Den gul prickiga ödlan va den giftigaste.

  Man fick inte ligga i chefens häng-matta.

  Om man blir biten av den gul fläckiga ödlan så är det kört för då dör man.

  Det finns inget staket eller vakt torn.

  Om man försökte rymma så får man det men det finns inget vatten på 20 mils avstånd.

  Han som åkte till Amerika gifte sig med en annan där.  Linus och Emilia skrev detta.  SvaraRadera
 4. Stanley heter Yelnats i efternamn för att det heter samma sak både framlänges och baklänges. På lägret så gräver de "dömda" massa hål. Det finns massa djur, spindlar, ödlor på lägret i den torkade sjön. Lägret heter "Camp Green Lake". När nåt går fel i familjen så skyller de på Stanleys svin till farfars farfar. Stanley blir mobbad i skolan för att han är överviktig. Stanley blir fångad av polisen för att han var på fel plats vid fel tillfälle. Han gillar när hans pappa sjunger till honom. Speciellt när han ylar ordet "måne". När han blev tillfångatagen av polisen fick han välja att åka till finkan eller "Camp Green Lake". Han valde "Camp Green Lake". När han var liten så brukade han leka att hans gosedjur var på ett läger. När han åkte på bussen till "Camp Green Lake" så lekte han att han åkte till det lägret han lekte om när han var liten.

  SvaraRadera
 5. et handlar om en kille som heter yelnats.
  Han har blivit dömd för att ha stulit ett par gympaskor.
  Han fick åka buss till ett ställe som heter camp Green lake.
  Som straff fick han gräva håll i en sjö som var uttorkad.
  Hålen ska vara en och en halv meter djupt.
  Det finns en ödla som som är giftig.
  Det finns andra killar som också är där och jobbar.
  Dom heter x ray zero armpit.
  Det finns bara två träd och där finns en hängmatta där chefen är.
  Det är det enda stället där det finns skugga.Hugo Mio

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Det fins ett läger som heter green lake. Stenly ylnets är där för han dömd för något som han inte hade gjort. Stanly ylnelts är likadant baklänges. På lägret så har dom smeknamn/ öknamn. Lägret ligger i öknen. Det var en stor sjö förut. Det finns bara en regel som inte gör kaptenen upprörd och det är att man inte fick göra han upprörd. Man fick fly om man ville men man dör efter nån dag av uttorkning. Man ska gräva ett hål en och en halv meter om dagen. Det finns en giftig ödla som heter gukfläckig. Man kommer dit om man har gjort ett brott. Alla sover i ett tält/ rum. Man får knappt något vatten. Om man hittar något värdefullt när man gräver så får man lämna det till kptenen. X-ray är ledaren av alla. Teo .d och Matilda

  SvaraRadera
 8. Dom gul svarta ödlorna kan döda en människa
  Yelnats gifte sig aldrig men kungens dotter
  Dom ska gräva ett hål varje dag
  Det ska vara 1 1/2 meter gånger 4
  Han flyttade till Amerika
  Yelnats skulle gå upp med en gris varje dag.
  För att vinna kungen dotter och gifta sig.
  Han skulle bära dammen som hjälpte han upp för berget.
  Man fick inte ligga i chefens hängmatta
  Stanlyes säng luktade inte gott
  För han som låg i den sängen kallade för spyan
  Vatten finns 10-20 meter ifrån platsen
  Där han är heter det camp green lake.
  Det är en öken
  Yelnats att han gifte sig i Amerika
  Han fick ett barn som är stanlyes pappa
  Grisarna vägde lika mycket när dom skulle vägas
  Dottern fick välja och hon visste inte vem hon skulle välja
  Då sa stanley att han inte ville

  SvaraRadera
 9. Stanley är en kille som boken handlar om. Han är över viktig. Skånes blev mobbad i skolan. Han "stal" ett par skor. Han kom till kamp green lake. Hans pappa försöker återvinna gamla använda gympa skor till nya. Camp green lake ligger i Texas. Texas är en stor öken. I öknen finns det ormar och skorpinjoner. Och ödlor som man kan dö av. Där camping green lake ligger så var det en sjö innan men den har torkat bort. Stanley ska gräva ett hål om dagen. Hålet är 1,50 meter bret och djupt. Alla på campen har olika smeknamn. Chefen äger skuggan. Vakten har en pistol. Stanley åker buss till campen. Så fort något går fel klagar stanley på sin farfars farfars far.stanley sover i en säng som luktar spya i.
  //Julia och Erika

  SvaraRadera