måndag 26 november 2012

Arbetarförfattarna


Audio and voice recording >>Kära vänner!

Nu är det dags för er att själva ta itu med de fyra arbetarförfattare som vi har kvar; Moa Martinson, Ivar Lo Johansson, Vilhelm Moberg och Jan Fridegård.

Som ni vet kommer ni att göra ett radioprogram, liknande ”Bokcirkeln” som vi lyssnade en kort stund på, och där kommer ni att ta upp två av författarna och deras texter. Ni bestämmer själva vilka två författare ni vill göra programmet om. Tanken är att ni spelar in ert samtal som utgår från era vanliga ? ! = och att ni sedan redigerar programmet och lägger ut det på alla inblandades bloggar.

När ni är färdiga med radioprogrammet återstår det två författare och två texter. Målet är (liksom i radioprogrammet) att ni ska kunna föra resonemang om verket med kopplingar till dess upphovsman och dra slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i. Hur du väljer att visa det är upp till dig. Här kommer några förslag på hur du kan göra.
En film
Skriva ner dina reflektioner på din blogg.
Tala in det du kommit fram till med hjälp av http://vocaroo.com
En keynote där du antingen talar in din text eller skriver in den.

Ni kommer att bli indelade i grupper om fyra. Ni fyra är viktiga för varandra under det här arbetet. Ni ska lära tillsammans! Ni kommer att bestämma vilka två författare som ni ska diskutera i radioprogrammet, ni kommer också hjälpa varandra med texterna till de två kvarvarande författarna och ni kommer att samla in information om författarna tillsammans. Och det sistnämnda ska ni få börja med nu. All information och alla länkar ni behöver finner ni på sidorna nedan. 2 kommentarer:

  1. Hej Lena!
    Carl står i cafét idag, ska vi spela in ändå eller ska vi vänta på honom?!

    SvaraRadera